שבת

האם מותר לעבוד בעבודה מבצעית עם משמרות בשבת?

  • א' אלול התשפ"ג

שאלה

שלום.
ידוע לי שאין ברכה בכסף של עבודה בשבת.
אבל רציתי לדעת מה לגבי עבודות הכרחיות כמו אבטחה( ביו"ש ), רפואה וכו'. האם גם בעבודות כאלה אין ברכה בכסף שעושים משמרות בשבת?

ורציתי גם לשאול, קיבלתי הצעת עבודה לעבוד במוקד של אבטחת ישוב שמחייב גם לעשות משמרות בשבת, כי זה מבצעי.
האם מותר לקחת עבודה כזאת?
תודה ושבתשלום.

תשובה

שלום וברכה

במקרים שמותר לעבוד בשבת מקבלים את השכר בהבלעה ולא רק על השבת בעצמו. דהיינו שכר חודשי וכדו'.

אם השמירה היא מחשש פיקוח נפש כגון קרוב לגבול או קרוב לכפרים עויינים הרי שמצוה לשמור גם בשבת.

אם מדובר בעבודה שאינה פיקוח נפש אלא שמירה על כספים וכדו' אין כל היתר לחלל שבת עבור זה.