חברה והשקפה

האם מותר להשתמש בסגולת 18 הנרות?

  • כ"ז אב התשפ"ג

שאלה

שלום רב , שואלת לאור המון פרסומים חיוביים על סגולת 18 הנרות של רבי מתיא בן חרש, ובעצם גם בכלל באופן כללי על סגולות כאלה ואחרות.. פשוט זו צברה תאוצה ברשתות החברתיות ונראה כי עובדת להמון אנשים.. שקלתי אם לעשות אבל עולה בי ספק האם זה מותר? תוהה איפה הענווה שלי לקבל את רצון ה' ולא לזמן כוחות כאלה ואחרים להניע את העולם על פי מבוקשי? וכמובן לנסות לחיות במידת הביטחון בה' שמה שיביא (או במקרה של זיווג כרגע- הוא עוד לא יביא) הוא מדוייק עבורי גם מבחינת התזמון, אפילו אם אני מאד רוצה ומרגישה מוכנה.. אפשר להגיד את זה גם על תפילה במובן מסויים, ועדיין משהו בסגולה הזו מרגיש יותר עוצמתי ולאור פרסומי הנס הרבים שאני רואה אני תוהה אם זה שייך.. תודה רבה ??

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם נותן לנו את הסגולות זה לא נגד רצון השם. זה חלק מרצון השם. כאשר יש לאדם עיכוב מסויים הרי לפעמים זה נוסע מחסימה עקב מעשה מסויים או קיטרוג מסויים והסגולה בכוחה לשבור את המקטרג ולשבור את החסימה שמקשה עלייך לקבל את השפע.

בברכה לזיווג הגון במהרה,