האם אפשר לשנות שם לילדה?

  • כ"ז אב התשפ"ג

שאלה

ילדתי לפני שנה וחצי בת. הלידה קצת הסתבכה וחסדי ה' אחרי המון שעות יצאה התינוקת. בעלי מאוד רצה לקרוא לה נועה. אני התנגדתי וקראתי לה תהל. אחרי שבועים חלתה והיתה מאושפזת במחלקת ילדים. התחזקתי בכל מיני תחומים וברוך ה' התינוקת הבריאה . אני מבקשת לדעת אם אפשר להחליף לה את השם לנועה. (אשמח לקבל את התשובה במייל ) תודה !

תשובה

שלום וברכה

האם כבר בירכתם את השם תהל בבית הכנסת? אם כבר בירכתם את השם, אין לשנות את השם ואפשר רק להוסיף את השם נועה. אם עדיין לא בירכתם את השם תהל בבית כנסת אתם יכולים לתת את השם נועה כעת בבית הכנסת וזה יהיה שם התינוקת.