חברה והשקפה

למה אני לא יפה?

  • י"ג אב התשפ"ג

שאלה

שלום לכבוד הרב השאלה שלי
(סליחה מראש )היא כזאת
איך זה שיש בנות כל כך יפות שחוטאות ומחטיאות ואילו אני ששומרת מצוות וצניעות מתפללת (לפעמים באמת בדמעות) שה יתן לי יופי טבעי ושאני ארזה וכולי . .. ושאני מבטיחה שלא אשתמש בו לרעה אלא לטובה שיהיה בעל שימשך ויאהב אותי וכו..
ואני מרגישה יום יום את הניסיון הזה בעוצמה ואני בקושי יוצאת מהבית משנאה עצמית וכשיוצא לי לצאת אני נתקלת בחברות מהעבר או סתם אנשים ברחוב יפים ברמה לא רגילה ואז יוצא לי שאני שואלת את ה למה אתה עושה לי את זה? זהגם ככהקשה לי עינין היופי וזה מרגיש שהתפילות לא רק לא נענות הוא גם שולח לי ניסיון שמוריד לי את הערך העצמי
יש איזה תפילה או סגולה ליופי ?

תשובה

שלום וברכה

לדעתי יש לך קושי בהכרה העצמית שלך ואת טועה ביופי שלך ובחן שלך. אינני מכיך כמובן אבל סבורני שטעות חמורה בידך שאת לא יפה. לא בטוח לי כלל שאת שמנה. עלייך לאהוב את עצמך, במקום להתפלל שתהיי יפה תתפלי שתאהבי את עצמך ותשקיעי בזה את הכוחות שלך. ראי כאן קצת עיצות לחיזוק.

תמשיכי להתחזק ולהצליח וה' יהיה בעזרך.