חברה והשקפה

איך עלי לגדול בתורה?

  • כ"א תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום רב בעוד פחות מ40 יום נכנס לישיבה גבוהה ( תפארת שרגא ) שואף ללמוד שם בין 2 ל4 ש' ואז חתונה ו2 ש' כולל שלם בל"נ ( כדי לסיים את כל האוצר היומי בקיאות ) ואז ללמוד חצי יום ולעבוד בחצי יום בהוראה השאלה שתי היא מהו לימוד העיון הספרדי בלימוד הבבלי ואיזה מפרשים ללמוד? ומה ללמוד בטור שו"ע ואיך לזכור את כל זה? ( למדתי בישיבה תיכונית וחוץ ממה שלמדנו שם למדתי עצמאית וב"ה סיימנו כמה מסכתות ואני יודע תודה לבורא עולם ללמוד גפת לבד וגם קצת מפרשים ( ראש ריף ומהרשא קצת ) תודה רבה כבוד ה' ישמח אותך

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואתה נכנס לישיבה קדושה הרי שעליך להתנהל כפי שהם ידריכו אותך ובעז"ה בוודאי תגדל בתרוה כרצונך הטוב. הדרך הנכונה לעלייה לתורה היא להתחבר למקום שאתה לומד שם ובהליכה לפי דרך הישיבה תוכל להגיע רחוק מאוד ולהיות גדול בתורה.