האם מותר לעבוד במסעדה לא כשרה?

  • ט"ו תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב, מצבי הכלכלי לא יציב בלשון המעטה, עזבתי את העבודה שלי בעצת רב כיוו שהייתי עובד במסעדה לא כשרה.
אבל לאחר העזיבה אני מוצא את עצמי במינוס גדול, ובהתחייבויות עתידיות שלא יודע אם אוכל לעמוד בהם.
מה עלי לעשות? לחזור לאותו מקום או להמשיך להסתבך כלכלית?

תשובה

שלום לגיבור החיל

אסור לעבוד במקום שמגיש ליהודים אוכל לא כשר ואי אפשר לחזור לעבוד שם.

בזכות עמידתך האיתנה בניסיון תזכה לשפע ברכה והצלחה ומזלך יעלה מעלה מעלה.