נשים

חיי אישות ללא קידושין

  • ו' תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום רב ,

רציתי לדעת, בני זוג שנמצאים בקשר קבוע, האישה טובלת והם שומרים הרחקה בזמן נידה וגם שבוע נקיים.

האם באמת יש איסור מהתורה על איסור יחסים?
מחפשת ומחפשת ולא מוצאת איסור כזה

כן רואה שיש איסור נידה. אז אם הוא לא קיים, והאישה נטהרת, איפה האיסור?

תשובה

שלום וברכה

הדברים מבוארים ברמב"ם שיש איסור לקיים יחסים ללא קידושין ונישואין. אמת שהטובלת חוסכת את איסור הכרת החמור של הנידה, אולם מידי איסור לא יצאה לגמרי.

הא לך דברי הרמב"ם

הלכה א

קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק אם רצה הוא והיא לישא אותה מכניסה לביתו ובועלה בינו לבין עצמו ותהיה לו לאשה. כיון שנתנה תורה נצטוו ישראל: שאם ירצה האיש לישא אשה יקנה אותה תחלה בפני עדים, ואח"כ תהיה לו לאשה, שנאמר: כי יקח איש אשה ובא אליה.

הלכה ד

קודם מתן תורה היה אדם פוגע אשה בשוק, אם רצה הוא והיא נותן לה שכרה ובועל אותה על אם הדרך והולך לו, וזו היא הנקראת קדשה. משנתנה התורה נאסרה הקדשה, שנאמר: לא תהיה קדשה מבנות ישראל. לפיכך כל הבועל אשה לשם זנות בלא קידושין לוקה מן התורה לפי שבעל קדשה.

עכ"ל

לא צריך לעשות חתונה גדולה, על כן עצתי שתעשו חתונה צנועה ברבנות במניין וכך חיי אישות יהיו מצוה גדולה במקום חטא (קטן או גדול).

עלי והצליחי,