האם נכון לנו ללמוד ולעבוד כמו הציבור הכללי?

  • ו' תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד רב,
לאור המצב שאנו נמצאים בו היום, שיש התנכלות בלתי פוסקת לדתיים וחרדים שומרי תורה ומצוות. בין עם זה לגברים חובשי כיפה או נשים בעלות כיסוי ראש. והמצב הזה כל הזמן דומה בעיני לאנטישמיות שהייתה באירופה במצבים הכי קשים לעם ישראל שהתרחשה בגלל שאנו כעם רצינו וניסינו להידמנות לגויים. ללכת ללמוד במוסדות שלהם, להתלבש כמותם וכו'. מה שנקרא - "שהיהודי אינו עושה קידוש, הגוי עושה הבדלה". לכן, עלתה בי מחשבה אולי כל האנטישמיות מצד אחינו היהודים גם כן מתרחשת כי אנו יותר ויותר מתעררבבים בציבור החילוני. עובדים במשרדי ממשלה (האחוזים של עובדים ועובדות חרדיות במשרדי ממשלה רק עולה ועולה). לומדים באקדמיה - גם אם זה על כל טהרת הקודש, בהפרדה ועם פיקוח על הטכנים. אני חייבת לציין, אני בחורה חרדית שלומדת בקמפוס של חסידות קרלין "בית ברכה" של האוניברסיטה הפתוחה. תואר ראשון. ועובדת במשרת סטודנט במשרד ממשלתי. הכל ליכאורה כשר וראוי, אבל, לא ניתן להתעלם שיש התערבות של הציבור שלנו בתוך הציבור שאינו שומר תורה ומצוות.
שאלתי, האם אנו צריכים לקחת צעד אחורה ולעשות מסלול מחדש בכל מה שקשור להתנהלות שלנו כציבור שומר מצוות עם הציבור החילוני?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אם את לומדת במקום שציינת שמתנהל לפי הוראות גדולי ישראל הרי שאין לך לחשוב כלל שמא אינך נוהגת כראוי. את יכולה לסמוך על הרבי מקרלין שכל מה שהוא עושה, נעשה על פי רצון הבורא יתברך שמו.

יכול להיות שבאופן כללי יש את הבעיה שציינת אבל אין לזה קשר אליך, המקום הספיציפי שאת לומדת.

עלי והצליחי,