האם מותר להשתמש לצורך פרטי בתוכנה מטעם העבודה?

  • ג' תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום,
אני גרפיקאי, ומשתמש בתוכנה שהתקינו בעבודה על המחשב הפרטי שלי לצורך עבודות הגרפיקה של העבודה. האם אני יכול להשתמש בתוכנה גם לשימוש אישי שלי (או לצורך עבודה כפרילנס למשל) ב"ראש שקט" או שאני צריך להודיע למנהל שלי?
כעיקרון, המנהל שילם על התוכנה לשנה מראש והתוכנה נמצאת אצלי במחשב וגם במחשבים נוספים בעבודה.
הוא לא מוציא שקל נוסף על השימוש שלי בתוכנה אבל אני חושש לגזל.

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אם יש אישור כללי להשתמש במחשב לצרכים אישיים אין שום צורך באישור פרטני לשימוש בתוכנה ספיציפית זו.