האם התפילין פסולות?

  • כ"ג תמוז התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,

1) הציפוי של בית התפילין של ראש (לא הקופסה) התקלף, האם זה פוסל את התפילין?

2) אם קיבלתי עלי קבלה מסויימת לעשות כל יום בשביל שמשהו מסויים יקרה וזה לא עבד, ולאחר מכן אחותי קיבלה קבלה, ואז אותו דבר קרה. האם אני מחוייב לקיים את הקבלה?
ואם אני כן מחוייב, במידה ואם אני לא זוכר אם אמרתי בלי נדר ופיספסתי יום או יומיים, מה אני עושה?

תשובה

שלום וברכה

1. יש לשלוח את זה לתיקון.

2. יש לך לקיים את הדברים כי בוודאי שזכות של שניכן גרם לכך.