חברה והשקפה

שאלה בנושא שבועות

  • ה' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
בשיעור הקודם שלך בנושא חג השבועות, הסברת שמי שנשאר ער ולומד תורה בכל ליל שבועות מובטח לו חיים במשך כל השנה,
אבי ז"ל היה חרדי חוזר בתשובה הדוק שהקפיד בכל המצוות והחוקים וכמובן שבליל שבועות נשאר ער בבית הכנסת והתפלל ולמד תורה כל הלילה. אבי נפטר במלחמת לבנון השנייה מפגיעת קטיושה ביום תשעה באב, אשמח לדעת אם יש לך הסבר לכך
תודה רבה, יוסף

תשובה

שלום וברכה

ההסבר הוא שהרי לא יתכן שבאמת יש עצה לחיות חיי נצח לעד על דיד לימוד בכל חג השבועות כל הלילה.

הסגולה היא שהאדם הער כל ליל השבועות לא ימות קודם זמנו. אולם כנראה זמנו של אבא הגיע ואז כמובן לא מועילה הסגולה לחיי נצח. לאחר שאנו מבינים שתמו שנות חיי אביך ביום זה הרי שיש להתבונן בגודל המעלה של אביך שבורא עולם סיבב שפיטרתו בזמנו תהיה על ידי קטיושה שנשלחה על ידי בני עוולה ובכך זכה אביך להיות בגדר קדוש שנהרג בשל היותו יהודי והרי הוא מאלו שמתן על קידוש השם שאין הריה יכולה לעמוד במחיצתם בעולם הבא.

בברכת חיים ארוכים לכולנו,