נשים

‏כיסוי ראש -מתי חייבים

  • ט"ז אייר התשפ"ג

שאלה

‏שלום לכבוד הרב!
‏רציתי לשאול האם אני בתור אשכנזיה נשואה חובה עלי לכסות את השיער בפני אבא שלי,אחים שלי והבנים שלי ? ‏למי מותר לראות את השיער שלי ? ‏ואם זה כולל גם את השבועיים בהם אני בנידה? ‏יש לציין שאני מקפידה על הלכות רק לפי האשכנזים.
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין את יכולה ללכת ללא כיסוי ראש בבית כאשר בעלך בבית או מי שרגיל בך בכל עת. לכן בעלך מותר ולפני ילדייך בבית גם כן מעיקר הדין מותר אולם בפני חאים או אביך אין לגלות את שערך.

אסור לגברים לברך ברכות מול שער גלוי ולכן ראוי לא להסתובב ללא כיסוי הראש.

כמו כן בימי הנידה נחלקו הפוסקים האם כאשר האישה רגילה ללכת בשיער מגולה בבית אם היא מחויבת לכסות את ראשה מול בעלה או לא.

בהצלחה,