זמן הפרישה סמוך לווסת בהריון עם דימום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. א. אני בחודש ראשון להריון והיה לי דימום, תודה לאל וברוך ה´ הכל בסדר. רציתי לדעת, האם אני אמורה לפרוש פעם הבאה על פי תאריך הוסת שהיה לי, או לפי הדימום בתאריך העיברי בחודש הבא? ב. בנוסף רציתי לדעת, אם כשאני אטבול במקווה אני צריכה לטבול עם ברכה, לאחר הספירה של הימים הנקיים? מקור הדם היה מהרחם.

תשובה

שלום וברכה,

א. אם הדימום שלך היה רק בתור כתם, שזה אומר, שראית מעט דם, והיה זה בלי הרגשה של פתיחת הרחם, ולא קיבלת צמרמורת בשעת הדימום, אז עלייך לפרוש לפי תאריך הווסת שהיה לך, ולא לפי הדימום שהיה לך. היות ואישה שראתה כתם טמא שלא בהרגשה, אין חוששים לעשות בגללו פרישה סמוך לווסת.

אמנם, אם הדימום נמשך זמן רב כמו מחזור, או אם הדימום היה מלווה באחת ההרגשות הנ"ל, אבקש שתצייני את 2 זמני המחזור האחרונים, ואת תאריך הדימום, וגם אבקש לדעת, האם יש לך וסת קבוע, כלומר שראית 3 פעמים באותו תאריך עברי, או 3 פעמים בדילוג שווה של ימים, (למשל, 3 פעמים כל 28 יום), כדי שאוכל לכתוב לך תשובה ברורה בעניין.

ב. הטבילה תהא עם ברכה.

בברכה,
מנשה בן פורת