תפילה וברכות

ברכת המפיל עם שם ומלכות לאחר חצות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עד לא מזמן הרבנים הורו לברך ברכת המפיל רק עד חצות הלילה, ולאחרונה שמעתי שהרב עובדיה חזר בו וניתן לברך גם לאחר חצות הלילה וככה הוא בעצמו נוהג (בשם חתנו הרב בוטבול). תודה

תשובה

שלום רב,

נכון, כך כתב בנו הרב דוד יוסף שליט"א בספר הלכה ברורה (סימן רלט סעיף ט, ובירור הלכה אות י) שאביו הרב עובדיה יוסף זצ"ל חזר בו, וכעת הוא מורה לברך ברכת המפיל בשם ומלכות גם לאחר חצות לילה. (שוב נדפס שו"ת יחוה דעת חלק ז' להרב עובדיה יוסף זצ"ל, ושם סימן לט הורה כאמור).

בברכה,

הלל מאירס