נביא בימינו? מתי בא המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב יש לי שאלה על מיני רבנים אומרים שהגאולה תתחיל בר"ח סיוון והם מודיעם ת הדבר ברבים ובבשטח לצערינו עדין לא הגיע המשיח וזה גורם לחוסר אמונה איך הרב מסביר את זה

תשובה

שלום וברכה

אלו שקוראים לעצמם כביכול רבנים המתנבאים נבואות שוא ומדוחים, רק כדי למשוך איליהם קהל כסף ופירסום, עוד טרם הגיע המועד המדובר כבר מכריזים על דחייה וכך הם מסבבים בכחש את קהל הקודש עם ה' שממתין ומייחל לגאולה כאלפיים שנה. עוצמת התשוקה של עם ישראל לגאולה, גורמת לנו לקוות שאולי הפעם פלוני קיבל השארה שמימית וידע כביכול מתי תהיה הגאולה.

נזכור תמיד את שאמרו צדייק אמת שמי שיודע דבר מה שעניין זה, שותק! מי שמדבר על תאריכים, לא יודע מאומה. הרי יעקב אבינו שרצה לפרסם את זמן הגאולה, איבד את רוח הקודש כמבואר בדברי חז"ל. כנראה שמי שמוכר תאריכי גאולה, והנבואה לא הסתלקה ממנו, כנראה הנבואה לא היתה קיימת אצלו מעולם.

הבה נמשיך בציפייה דרוכה לביאת המשיח שתפורסם על ידי אליהו הנביא ולא על ידי אדם פלוני ואלמוני.