חברה והשקפה

לבטים לגבי שינוי עבודה

  • י"ד אייר התשפ"ג

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
אני עם הסמכה כמורה לחנוך גופני, 15 שנה אחרי התואר ה2 . עבדתי כמורה כי כך השם רצה .ילדתי 6 ילדים ב"ה ועבדתי כגננת בגן פרטי 8 שנים. לפני 6 שנים פתחתי בבית משפחתון של 6 ילדים.
כעת אני בת 43.מתלבטת מאוד בין 3 דברים- אם לחפש עבודה כמורה בביס ולהכנס למשרד החינוך עם התנאים שלהם,או להשלים לימודים של יומיים בשבוע למשך שנה ולהוציא הסמכה לגננת שאוכל להכנס לעריה כגננת ושוב לקבל תנאים של משרד החינוך או להמשיך במשפחתון שלי בבית. ההתלבטות היא לגבי התנאים שאין לי כעצמאית, השכר די דומה, העבודה בבית נותנת לי להשתלט על הנקיון בבית מה שלא אסםיק כשאעבוד בחוץ. עוד דבר זה שאני בבית תמיד גם אם ילד שלי חולה אז זה מאוד עוזר וגם מקבלת את ילדיי עם ארוחה חמה אחרי בית ספר.. אינני יודעת מה לעשות,מה הרב מייעץ?

תשובה

שלום וברכה

קשה לי לענות בוודאות אולם בדרך כלל ההמלצה תהיה להעדיף לעבוד בבית ולא ללכת לעבוד במקומות אחרים כאשר את יכולה להתפרנס בבית.