הלכות נידה מתי עלי לטבול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב שלום, התחנתי לפני חודש ואני ובעלי מאוד רוצים לשמור נידה. רציתי להתייעץ מתי עליי לטבול. קיבלתי מחזור ביום שלישי בשבוע שעבר (בבוקר של יום העצמאות) ספרתי 5 ימים וביום ראשון התחלתי לספור 7 נקיים. בכל ה-7 הנקיים אני בודקת פעמיים ביום בבוקר ולפני השקיעה. מתי אני אמורה לטבול? במוצ"ש? או בראשון? האם הטבילה היא רק בלילה? למה אומרים שצריך לשמור שבועיים? לפי החישוב שלי זה יוצא 12 ימים? אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

אם עשית בדיקת הפסק טהרה ביום שבת לפני השקיעה, את טובלת במוצ"ש. אם לא עשית בדיקת הפסק טהרה לפני השקיעה של יום שבת את טובלת רק ביום ראשון לאחר צאת הכוכבים - בלילה.

אם משהו לא ברור לך, אשמח לסייע לך עוד.

אין צורך לשמור שבועיים שומרים רק 11/12 יום. בנות ספרד יכולות כבר לעשות הפסק טהרה ביום הרביעי למחזור ובנות אשכנז צריכות לעשות הפסק טהרה ביום החמישי למחזור.

בהצלחה,