ואהבת לרעך כמוך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , יש לי חברה שמכל דבר נפגעת, היא מקפידה לשמור טינה ולא סלחנית במיוחד.. הדבר מאוד קשה לי כי בתקופה האחרונה אני הולכת לשיעורים ושם לומדת את החשיבות של לא לשמור טינה וכמה זה פותח את צינורות השפע, ותמיד צריך לזרום הלאה. אבל איתה מאוד קשה כי אני מרגישה שהיא קצת מקנאה אחרת איך ניתן להסביר את הטינה שלה על דברים שלא באמת שווה להיפגע בגללם לדוגמא: לא החזרתי טלפון בזמן. אני מרגישה ממנה אנרגיות שליליות וזה עושה לי מועקה אני תמיד אומרת בלב שאני לא כועסת עליה אפילו אם היא פוגעת בי ואין לי טינה כי זה מה שהשם רוצה ממני אבל למה שינטרו לי טינה כשלא מגיע לי דבר כזה? אני מאוד רוצה לנתק איתה קשר כמובן בצורה שהיא לא תרגיש ולא תיפגע - אני יכולה? כל שיחה שלנו שומעים שהיא "טעונה" אך היא מדברת "רגיל". וכל שאר החברות שלי מאוד אוהבות אותי ואני אותן. פעם בשיחה ניסיתי להסביר לה כמה חשוב לא לשמור טינה ולשחרר והיא במקום להקשיב הביאה דוגמאות מהעבר של דברים שעשיתי לה שאני אפילו לא זוכרת או מודעת להם.. דברים מאוד פשוטים לא משהו רציני - כמובן שאם היא נפגעה זה הרגשתה והיא צודקת. אזכיר שכיפור שעבר התקשרתי כהרגלי לכל החברים וביקשתי סליחה אם במקרה פגעתי והיא לא ענתה שהיא סולחת אלא המשיכה בשיחה. אני יכולה לנתק איתה קשר? אני לא שמחה שאני בקשר איתה זה גורם לי מועקה. כאילו היא מקנאה ואני מעדיפה להיות בסביבת אנשים עם אנרגיות חיוביות... ושוב אין לי טינה כלפיה בכלל. האם זה מזיק לי שיש ואולי תמיד יהיה לה טינה כלפיי? (כי היא פשוט טיפוס כזה שנפגע מהר)

תשובה

שלום וברכה

אין כל ספק לפי התיאור שלך שיש לה בעיה כלשהיא ואין לך כל אשמה בכעסיה ובפגיעות שהיא נפגעת בהם. ממידת חסידות להמשיך ולשמור איתה על קשר אף שהיא קצת פגועה בנפשה ולכוון לקיים בזה מצווה של גמילות חסדים עם ילדה חולה לדון אותה לכך זכות ולרחם עליה על שכנראה עקב נסיבות אישיות מהעבר, היא מתנהלת כך.

אולם מעיקר הדין מותר לך בוודאי לנתק את הקשר איתה בעדינות .

בהצלחה רבה,