מי זכאי במלגה

  • י"ב אייר התשפ"ג

שאלה

לכבוד הדיינים שליט"א שלום רב ותודה על התשובות שעוזרות לכולם

יש לי שאלה הלכתית היה לנו טיול לניו יורק עבור תלמידי וצוות הישיבה הכרטיס עלה 500 דולר מי שלא היה באפשרותו לשלם קיבל מהישיבה את החסר או כרטיס מלא או חלקי וכן הצוות שליווה את התלמידים קיבל כרטיס מלא

בפועל היה עיכוב בטיסה יצאנו מהישיבה שלוש שעות יותר מאוחר לא הפריע כלל כי יכולנו להתפלל ולאכול אבל לשמחתנו אנו זכאים לפיצועים בסך 300 דולר השאלה מי מקבל ? הן כלפי התלמידים והן כלפי הצוות

אשמח למענה - מענדל

תשובה

שלום וברכה

לענ"ד הכסף שייך לתלמידים - הנוסעים.

למעשה ראוי מאוד שיתנו את המעשר או החומש לישיבה.

אתייעץ עם רב נוסף ואם יהיה שינוי, אעדכן.