חברה והשקפה

האם יש נשמה בעובר ללא דופק?

  • ו' אייר התשפ"ג

שאלה

שלום רב
אשה שהוצרכב לעשות הפלה לעובר בשבוע 10 ללא דופק והתפתחות תקינה, ובעצם לא ראו כלל דופק לעובר, האם זה תיקון או שזה כלל לא נחשב נשמה? האם עשתה כאן מצווה בכלל? יש סיבה מה יכול להיות שהיתה צריכה לעבור את זה? יש סגולה למנוע את זה בעתיד? וכן, הלכתית מתי היא מותרת לבעלה?

תשובה

שלום בורכה

ברור שהיתה פה נשמה שסיימה את דרכה מוקדם מאוד. נשמה זו הינה נשמה טהורה שאין בה כמעט פגם שבאה לתקן את עצמה באיזה פגם קטן שבעצם ירידתה לעולם לזמן קצרצר ברחמך תיקנה את עצמה לגברי והיא עולה לשמי מרומים.

זכות גדולהה ועצומה להחזיק נשמת צדיק כזה לזמן קצר ולאחר מלאת ימייך באריכות ימים ושנים טובים נשמה זו תיחשב כבנך והוא לך למליץ יושר.

כל זא בנוגע לעבר. אולם לעתיד יש לבדוק האם יש לך חוסר הורומונים שגרם לעובר למות וכדו'.

ה' יעזור שתזכי מהרה לזרע של קיימא באריכות ימים ושנים טובים.