חברה והשקפה

האם נמחקו לי העוונות בחזרה בתשובה??

  • ג' אייר התשפ"ג

שאלה

היי אני צעירה שחזרה בתשובה לפני כמה שנים , התחלתי לשמור שבת ולקרוא ספר דברים,לקחתי על עצמי תפילות וברכות על אוכל ונטילת ידיים ,טהרה עם בעלי ,מעשר ,צניעות עם כיסוי ראש קטן, מקבלת גם את הרע באהבה ומודה על הכל ומשתדלת להזהר בלשון , ובאמת שגם משתדלת לחזק את הרבים בכל רגע , אני מכחישה את כל העבר שלי בראש ואוהבת את השם יתברך בכל ליבי!!! ואני רוצה לעשות הכל שימחקו לי החטאים שלי מהילדות , העבר שלי עדיין תמיד עולה וממש מבאס אותי, מה אני יכולה לעשות שימחק לי העבר? שהשם יתברך יסלח לי ואהיה נקייה ?? מה עוד אני יכולה לקחת או לעשות? תודה

תשובה

 שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית להכיר את בוראך ולהתחזק ביראת שמים טהורה.

ברורים הדברים בדברי חז"ל שהעושה תשובה מאהבה החטאים נמחקים לגמרי ונהפכים לזכויות ובוודאי שחטאייך שהיו מלכתחילה מחוסר ידיעה ומחוסר חינוך והם לא יותר מושגג אין בהם זכר לאחר התשובה ולכן אין לך לייסר את עצמך.

כל שנה ביום כיפור את יכולה להתוודות שוב על העבר הרחוק אבל במשך כל השנה יש לך להתעסק רק בקרבת אלוקים ורק בשמחה על שזכית להכיר את בורא עולם ולהתקדם הלאה בשמירת המצוות כראוי בעז"ה.

בהערכה רבה,