נטילת ידיים ביציאה מבית העלמין

  • ב' אייר התשפ"ג

שאלה

1. אשה שיצאה מבית העלמין ולא נטלה ידיים והגיעה לביתי והדיחה כלים - האם הספוג/המטלית נטמאים ויש לזורקם ?

2. אשה לא נטלה ידיים ביציאה מבית העלמין ולחצה את ידי - האם אני צריכה לנטול את ידי לאחר מכן?

3. האם ביציאה מבית העלמין הידים חייבות להיות יבשות לפני נטילה?

4. האם חובה לנטול ידיים בכלי או מספיק שטיפת ידיים בברז? (ביציאה מבית עלמין)

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. אין צורך לזרוק.

2. לא.

3. לא.

4. יש להשתדל ליטול ידיים עם כלי במידת האפשר.