מדוע מותר לאכול חיידקים?

  • כ"ז ניסן התשפ"ג

שאלה

שמעתי את הרב מזרחי מדבר על חיידקים ופיסטור אשמח לברר את ההבדל בין האיסור לאכילת תולעים לבין חיידקים הרי בכל אוכל ושתייה יש חיידקים

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה אסור לנו רק דברים הנראים לעין ולא ניתנה תורה למלאכי השרת ולכן אין כל בעיה לאכול דברים שיש בהם חיידקים.

יש עוד הרבה מה להאריך בזה אבל נקדוה זו מספיקה להתיר את הדבר ללא כל חשש.