תפילה וברכות

בברכת אלוהי נשמה אומרים שה’ עתיד ליטול את נשמתנו ולהחזירה- האם זה אומר שכולנו נמות?

  • כ"ב ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,

זה זמן מה כאשר אני קוראת בברכות השחר את הפסוק " ואתה עתיד לטלה ממני ולהחזירה בי לעתיד לבוא" מטרידה אותי השאלה האם הכוונה היא שכל עם ישראל ימות?

אני ממש אמח לקבל את תשובת הרב.
תודה רבה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

ברור. כל אחד ואחד מת בזמנו המיועד לו לאחר אריכות ימים ושנים טובים. וכולנו נזכה בעזרת ה' לקום בתחיית המתים.