האם מותר להחליף בעל קורא באמצע הקריאה?

  • י"ט ניסן התשפ"ג

שאלה

מועדים לשמחה לכבוד רבני הידברות החשובים שליט"א.
הנני בעל קורא, ונקראתי לקרוא בתורה בפרשת תזריע-מצורע.
הגבאי אמר לי שאני אקרא רק את פרשת תזריע כי רוצים לכבד אדם אחר שפרשת מצורע היא הפרשה שלו. הסברתי לגבאי שעליית רביעי גולשת מ'תזריע' ל'מצורע' ולא ניתן להחליף בעל קורא באמצע הקריאה. ואותו יהודי יקר שרוצים לכבד, יקרא מעליית רביעי או מעליית חמישי. הגבאי אמר שאני טועה ושאין עם זה שום בעיה. רצינו לדעת מה ההלכה בנושא.
בברכת חג פסח כשר ושמח.

תשובה

שלום וברכה

ראוי יותר לנהוג כפי שאתה אמרת להחליף בעל קורא בין עליה לעליה ולא באמצע, אבל אין איסור מעיקר הדין להחליף את הבעל קורא בכל מקום.