ניתוח אף מתנגש עם כיבוד אב ואם

  • ט' ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום הרב, אני בת 25 עוד מעט, חוזרת בתשובה לפני שנתיים בערך, גרה בבית הורי,
אני לא שלמה עם עצמי מאז שאני בת 12 לגבי האף שלי ותמיד חלמתי לעשות ניתוח אף,
אבא שלי ממש מתנגד הוא מפחד שלא יצא יפה, ומהניתוח עצמו,
לפני 3 שנים ניגשתי לאבא שלי עם קול רועד מפחד ואמרתי שאני רוצה לעשות ניתוח אף, הלב שלי דפק כל כך חזק הקול נשבר לי בסוף המשפט מבכי מפחד,
כמובן התגובה שלו הייתה ממש ממש ממש לא נעימה, כל הבית כמעט התהפך מהצעקה שלו הוא יכול להיות מפחיד מאוד.. ואחר כך איזה 3 ימים כעס עליי והיה קר אליי כל כך!!!! וכל הבית ממש היה מלא בפחד וכעס למשך בערך 3 ימים..
הבנתי שזה לא נושא לדיון בכלל, פשוט אי אפשר לדבר איתו מלב אל לב הוא לא מקשיב הוא ישר קוטל את הרעיון בצעקה שמהדהדת לי עד עכשיו בראש אם אני קצת מתרכזת,
עם כל הרצון שלי לעשות את הניתוח הבנתי שאני לא יכולה כל עוד אני גרה תחת קורת הגג שלו, בגלל שהאמונה שלי הייתה חלשה מאוד אז, הייתה לי שנאה בלב, כעס, השם ירחם עליי, רציתי ללמוד בבאר שבע ולהשכיר דירה שם רק כדי לברוח בסוף כלום מזה לא יצא לפועל, ברוך השם התחזקתי ואני עדיין ממש ממש רוצה!! ברור שאני לא כועסת ולא כלום אני פשוט מפחדת, אני לא רוצה לחכות אחרי שאני אתחתן אני רוצה לעשות אותו בקרוב!! אבל הדרך היחידה שלי לעשות את הניתוח הזה תהיה רק בשקרים, אני אצטרך להעלם לשבוע וחצי להמציא דברים ואז להכנס בפתח הדלת עם האף החדש. אני בת 25 ואני לא מבינה למהה אני עדיין צריך את האישור שלו כאילו אני בת 16??
זה משהו שאני בוודאות אעשה אז למה לא מעכשיו?? כשאני רווקה?
לא יודעת מה לעשות אני ממש לא רוצה לשקר! אני שונאת לשקר!! מדבר שקר תרחק, כבד את אביך ואת אמך!!
אני לא יודעת מה לעשות, האם מותר לי לעשות את הניתוח הזה?
תודה רבה ...

תשובה

שלום וברכה

אין כל ספק שמותר לך לעשות את הניתוח לכתחילה ללא כל חשש.

כמו כן מותר לך לשנות מהאמת לצורך כך.