שאלות לגבי הלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,לפני שאני אשאל את השאלות הייתי רוצה להודות לך על הזמן שאתה מקדיש לענות לכולם. יש לי כמה שאלות בנושאים שונים: לגבי שבת המלכה- האם מותר להכין נס קפה? ומה לגבי תה? כרגע אני עושה כזה דבר: מוזגת מים חמים לכוס ריקה ואז מעבירה את המים האלה לכוס נוספת ואז שוב עושה את אותה הפעולה,אחרי שאני עושה את הפעולה הזו אני מכניסה את השקיק לכוס ריקה ואז מוזגת את המים החמים האם זה בסדר?מותר לשים מסקרה בעיניים(מסקרה זה איפור לריסים שמבליט אותם)לפני כניסת שבת ואחרי זה לשטוף את הפנים במים או סבון פנים לפני השינה? מותר לשים וזלין בשבת? האם מותר להעיר לאחותי הגדולה שנכנסת לחדרי בשבת שיש לה פלא´ ביד? לגבי פסח-האם מותר להשאיר חמץ בארון סגור?איזו סגולה יש לזיווג במיוחד בחג זה ובכלל? לגבי מצוות בין אדם לחברו-יש מישהי שהייתה חברה שלי עד לפני שנתיים אבל קרה מקרה שהיא העירה הערה שהפריעה לי ושחשבתי שהיא מכוונת אליי ולכן התרחקתי ממנה, כשהזמן עבר וחשבתי על העניין הבנתי שזה סתם דבר טיפשי ואז ביום כיפור ביקשנו האחת מהשנייה סליחה אבל לא שמרנו על קשר,האם זה בסדר או שיש כאן בעיה ?האם יש לך הצעות איך לשמור על מצוות בין אדם לחברו שהן חשובות מאוד? לגבי שיעורים פרטיים-יש בעיה ללמוד עם מורה שיעור פרטי במתמטיקה אצלי בבית? ומה לגבי שיעורי נהיגה? משפחה-יש לי בני דודים יתומים שהגדולה היא בת 12, רציתי לדעת האם יש צורך לטפח אותם יותר כלומר האם זו מצווה,שליחות, חובה? למרות שזה נראה לי הכל ביחד. ברכות-האם צריך לברך אשר יצר כל פעם שאני יוצאת מחדר האמבטיה שיש בו שירותים ? כבוד הרב, שוב תודה תודה ובברכת חג שמח וכשר לך ולבני משפחתך.

תשובה

שלום וברכה

נס קפה ניתן להסתפק במזיגה השניה ובתה במזיגה השלישית ויש מחמירים לא לעשות תה בשבת.

מותר לשטוף את המסקרה.

אסור להשים וזלין בשבת.

מצווה להעיר את ליבה בגודל מעלת השבת ולשכנעה לשמור את השבת. {היא ירדה בעניין השבת או שמעולם לא שמרה את השבת?}

אסור להשאיר חמץ במקום סגור אלא על ידי מכירה לנכרי.

מי צריך את הזיווג. את?

בסדר גמור עניין החבירה. העצה להתחזק באופן כללי בשמירת המצוות שבין אדם לחבירו היא באמצעות לימוד ספרי מוסר כדוגמת אורחות צדיקים וכדו'.

יש להימנע מלימוד עם גבר.

שיעור נהיגה בלית ברירה ניתן להקל ובתנאי שלא מפתחים איתו כל קשר של חבירות ושומרים מאוד על כל גדרי הצניעות.

מצווה עצומה לטפח את הקשר ולדבר איתם ולהקשיב להם ולעזור להם בכל האפשר וה' אבי היתומים ישלם לך את משכורתך שלימה.

אין מברכים אשר יצר אלא אם נפנים לנקבים.