נשים

מקווה לרווקה / מים מהים מטהרים?

  • ד' ניסן התשפ"ג

שאלה

בס"ד שלום,

למה אסור לבחורה רווקה לטבול במקווה?
הבנתי שאסור. (אני מדגישה רווקה ללא בן זוג/חבר לא כדי חלילה ללכת ולהיות עם בן הזוג מחוץ לנישואים ביחסי אישות כמו שיש כאלו שעושות. אני 100% רווקה ואני באמת שואלת מסקרנות תמימה)
למרות שיש רבנים שאומרים שיש עניין של סגולה כן לטבול וכו'...
1. היכן כתוב שאסור/מי אמר?
2. למה אסור? מה הטעם מה הדין? ומה העונש של זו שטובלת?
3. ואם אסור האם אני בתור רווקה יכולה ללכת "לטבול" בים עם בגדים ובצניעות כמה שניתן בשביל התחושה?

כמובן שכל מה שרשמתי פה מתייחס ללכת למקווה או לים ללא ברכה כי הרי אני רווקה וזו ברכה לבטלה.

4. האם זה נכון שמים מים המלח/מהים/מנחל/אגם מטהרים את הבית? יש אנשים שלוקחים בקבוק ריק וממלאים אותו במים מהים ומוסיפים לדלי השטיפה... או שאין טעם בדבר?

תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

1. כאשר הטבילה היא למטרות שאת כותבת אין איסור הלכתי. פשוט מסתבר שלא יאמינו לך כל כך, אבל אם מכירה בלנית שיודעת שאת יראת שמים יש להניח שיתנו לך לטבול.

2. אין עונש כמובן והאיסור הוא רק למי שטובלת למטרות לא טובות.

3. את יכולה לטבול בים ותזכי לכל הסגולות. אם את רוצה לטבול כראוי עליך ללכת בבגד ים רפוי

4 אין טעם בדבר.