איך מכפרים על אכילת חרקים בירקות בטעות?

  • כ"ט אדר התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב , לאחרונה שמעתי על נושא החרקים שיש בשפע בירק
ואני לא הכרתי בזה. חשבתי שטוב שטיפה והכל יורד ושמה שנמצא על החרק אלה דברים שנראים מאוד לעין כמו חרקים למינהם שרואים בבית קטנים..
קראתי הרבה ועל החרקים וכמה צריך לנקות וכולי והנושא הזה מאוד העיר אותי..
מקודם הסתכלתי על תמונה של סלט שאכלתי שסתם צילמתי והתחלתי להתמקד בתמונה ובסלט היה עלי בייבי והתחלתי לראות דברים שמאוד מזכירים לי חרקים שראיתי מהתמונות של חרקים..כמו מסלול שהזכיר זבוב המנהרות, דברים לבנים שהזכירו לי כמה דברים ..
וזה סליחה על המילה מגעיל אותי מאוד מאוד לדעת שאכלתי את זה,
ואני מצד אחד רוצה להאמין שהשם יודע שזה בלי כוונה ומוחל כי הוא מבין שזה לא הרצון שלי לשבת ולאכול כאלה דברים מבחירה.. ומצד שני אני יודעת שזה חטא ומנסה להבין שיש מצב שבאמת אכלתי חרקים מהירק..

האם יש דרך למחול על זה?
עכשיו שאני אשתדל שיהיה נקי מאוד,
זה נחשב כתשובה שישכח החטא?
או שזה זכור?

ואם אני משתדלת מאוד בניקוי הירק או הפרי ובתוך הפרי יש זחל שלא הבחנתי בו
או חרקים שלא הבחנתי גם בהם בירק ואכלתי,
זה עדיין נחשב חטא? גם אחרי מאמץ שיהיה נקי?
אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

ראשית תקבלי על עצמך להקפיד כראי על עניין התולעים, כך את מתקנת את החטא של העבר שנעשה בשגגה.

כאשר עושים את כל מה שצריך על פי הכללים ובכל זאת נשאר איזה תולעת שלא ידועה לנו הרי שזה גדר של אונס ולכן את פטורה מכל עונש ואין בזה כל חטא.