שו"ת ספירת העומר

שו"ת ימי העומר והאבלות

  • כ"ט אדר התשפ"ג

שאלה

1. אני נער ספרדי בן 16 ולדעתי מנהגי האבלות היחידים שאני יכול לקיים זה הימנעות מתספורת, גילוח, והאזנה למוזיקה.
האם מתחילים את מנהגי האבלות יום אחרי אסרו חג של פסח או יום אחרי ר"ח אייר?(היות וכל חודש ניסן הוא חודש טוב ומשמח שבו לא עצובים)
2. אני יכול להסתפר ולהתגלח יום אחרי ל"ג בעומר כפי שהספרדים נוהגים, אך ביום ל"ג בעומר עצמו יש מקום להקל ולשמוע שירים שקשורים לרשב"י?
3. מה הפסק בנוגע להאזנה למוסיקה שקטה בימי העומר עד ל"ג בעומר אם אני מרגיש לחוץ ומדוכא מדי?
(ארצה שתענו על הסעיפים כל שתרשמו את המספר של השאלה ואז את התשובה)

תשובה

שלום וברכה

1. מתחילים מיד במוצאי חג הפסח להימנע משמיעת מוזיקה.

2. נכון מאוד.

3. אפשר להקל רק בווקאלי.