נשים

שמירת נגיעה

  • כ"ח אדר התשפ"ג

שאלה

שלום לכבוד הרב,
היום חברה אמרה לי שאיסור נגיעה מעיקר ההלכה זה רק נגיעה של חיבה, אבל נגיעה של סתם אין בזה איסור, אבל היום מחמירים יותר שאישה לא תיגע בגבר וכן להפך כדי לא להגיע לנגיעות של חיבה.

האם זה נכון שההלכה אוסרת רק נגיעה של חיבה או שמלכתחילה אסור לגעת בכלל?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לא נכון כלל.

נגיעה של חיבה זה איסור תורה ונגיעה סתמית היא איסור דרבנן. נגיעה לצורך טיפול רפואי וכדו' אין בה איסור כלל.