עליה להר המנוחות בערב ר"ח ניסן

  • כ"ז אדר התשפ"ג

שאלה

שלום עליכם,
רציתי לדעת מה מקור המנהג לבקר בבתי עלמין בערב ראש חודש ניסן. ניסיתי למצוא תשובות אבל נתקלתי בלא מעט תשובות שונות לשאלתי.
אשמח שתאירו את עיניי

בברכת בשורות טובות,
יצחק

תשובה

שלום וברכה

מנהג זה נההוג אצל בני ספרד. על פי האר"י הזמן הנכון להשתטח על הקברים הוא בכל ערב חודש. מעלה מיוחדת ישנה בניסן שבמשך כל החודש אין הולכים לקברים לכן הוכלים לקברים בערב ראש חודש ניסן.

על פי הקב"ה בימי ניסן יש עלייה גדולה לכל הנשמות שזקוקות לתיקון על כן בשילוב כל האמור נהגו לעלות על קברים בערב ראש חודש ניסן.