חברה והשקפה

אני נגעל מעצמי

  • ט"ז אדר התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב היום נפלתי בפגם הבריתא אחרי שבוע וחצי שלא ואני נגעל מעצמי ולא יודע לעשות
האם לכבוד הרב יש עצה איך להספיק?
וכמובן איך ניתן לכפר על העון הקשה הזה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין לפחד מכישלון במלחמה. המלחמה ארוכה והנצחנות נמדדים לפי כל רגע ורגע, כל רגע של ניצחון נשאר לנצח ואין הכשלון שלאחר הניצחון מכהה את ההצלחה. נלחמת  13 ימים כפול 24 שעות וכפול 60 דקות ובכל רגע ניצחת את היצר ועלית מעלה מעלה. רגע אחד נכשלת הרי זה ריוח עצום של אלפי דקות ניצחון מול כישלון רגעי.

דרך התשובה הנכונה היא לחזור ולהתחזק עוד ועוד ולא להתייאש אלא להמשיך ולהילחם ולהשתל לנצח שוב

ראה כאן.