זוגיות

סרטים- לא צנועים

  • ז' אדר התשפ"ג

שאלה

שלום הרב,
אני בחורה חרדית מעל גיל 20 מאוד שמורה ואיכותית וכל חיי נזהרתי מלראות סרטים/לשמוע שירים לא מתאימים... לצערי כנראה עברתי תקופה לא פשוטה ונכשלתי וראיתי כמה דברים לא צנועים. כבר תקופה שאני לא חזרתי לזה, ולא מתכננת לחזור לזה בס"ד. רציתי לדעת א. איך אני יכולה לתקן את מה שהיה. ב. איך אפשר לשכוח את המראות ג. האם עלי לספר על כך בשידוכים.

תשובה

שלום וברכה

אתחיל מהסוף., אין לספר את אשר עבר עלייך מהניסיונות והכשלונות, אין בזה כל תועלת ואין לשתף את בעלך במה שעברת והתנסית.

ב. לא להתרגש מהמחשבות והזכרונות, כאשר המחשבות והזכרונות עולים אין להתרגש ואין להילחם אלא יש להסיח דעת מהמחשבה ולחשוב על דבר אחר ברוגע ובנחת כך שוב ושוב עד שהמחשבות יירגעו ויעלמו בעזה".

א. החרטה על העבר וקבלה חזקה לא הלגיע לחטאים אלו עוד מעתה ועד עולם הם עיקר התשובה והכפרה ובעז"ה תזכי לעות מעלה מעלה ולמצוא את זיווגך ההגון מהרה.

עלי והצליחי,