חברה והשקפה

למה זה בסדר שהחרדים לומדים על חשבון המדינה?

  • ב' אדר התשפ"ג

שאלה

ברגע שהחרדים לא עובדים ורק לומדים, ולמשל המדינה נותנת להם מימון, מעונות, מילגה וכו' - בעצם החרדים במקום לפרנס את עצמם, הם חיים על חשבון אחרים. ונכון, לומדים תורה, שזה חשוב, אבל זה לא מותר כאשר מישהו אחר מממן אותך, כמו שלא מותר לקחת הלוואה אם אין לך מאיפה להחזיר...
שמעתי הסבר פעם שמי שלומד תורה פטור ממיסים. העניין הוא שאנחנו לא בימי דוד המלך, ועכשיו אנחנו בממשלה אחרת, והחורים אחרים, אז למה זה לא גזל?
בן אדם שמקבל מהמדינה זה בן אדם שמשלם מיסים מהמשכורת שלו (גם- אולי רוב המיסים שהוא משלם), והחרדים עם כמה מיסים שהן משלמים לא מגיעים לזה...

תשובה

שלום וברכה

מעניין לשמוע. אני חרדי, ורוצה מאוד לחיות על חשבון המדינה. אולי תלמדי אותי איך עושים את זה? גם אחי וגם החבר שלי רוצים מאוד לחיות על חשבון המדינה, ואף אחד מאיתנו לא הצליח. אנו עמלים על הפרנסה ככל בית ישראל.

מבטיח לתת את כל הכסף שאקבל מהמדינה בחודש ראשון במתנה למי שיגלה לי את הסוד איך חרדי יכול לחיות על חשבון קופת המדינה.

בהערכה,