הנחת ספר קודש על חומש

  • א' אדר התשפ"ג

שאלה

כך כתבתם באי מייל של לפחות שתי הלכות ביום ,ביום ראשון: האם מותר לכתוב הערות בספר קודש?
מותר לכתוב חידושי תורה על דפים המונחים על ספר פתוח. וכן מותר לכתוב הערות בצידי העמודים שבספר.
מותר להניח כל ספר קודש שהוא על גבי חומש או נביא וכיוצא בהם.
מותר להניח דף נייר או מעטפה בתוך הספר, כדי שישמש כסימניה לעיין בו לאחר זמן, כיוון שמטרתו לצורך הלימוד, אבל לא יניח ניירות או טישו במטרה לשומרם בספר. ובמקום צורך יכול להניחם בין הכריכה לספר.

כלומר כתבתם שמותר לשים כל ספר קודש על גבי חומש.החומר שברשותי מראה אחרת. האם הייתה טעות?

תשובה

שלום וברכה

יש אכן שכתבו שמותר להניח ספר קודש על חומש מודפס. רוב הפוסקים כתבו להחמיר וכך נהגו.