מי צריך לשלם עבור פתיחת סתימה?

  • כ"ט שבט התשפ"ג

שאלה

שלום רב!
התגוררתי כשמונה שנים ביחידת דיור, וכן, המשפחה (5 נפשות) זורקים את המגבונים לאסלה.
יצויין שבמשך 8 שנות התגוררות שם, לא היתה לי סתימה בשירותים מעולם.
אחרי שיצאתי מהדירה, שלושה ימים אחרי שנכנס דייר אחר, הייתה לו הצפה בשירותים מ... מגבונים! הוא הזמין איש מקצוע ושילם לו 300 ש"ח על התיקון.
כעת, המשכיר דורש ממני לשלם את התשלום.
ראשית, אינני יודע מה קרה בשלושה ימים שהדייר השני היה שם.. אולי זרקו כמות מגבונים גדולה בבת אחת. לי מעולם לא היה דבר כזה שהמים יצאו מהאסלה, וגם ביום האחרון שהייתי בדירה, הכל היה בסדר.
וגם אם אני חייב, למה הוא לא קרא לי? יש לי כלים (נחש) לפתוח סתימות, למה אני צריך לשלם 300 ש"ח.

יש לציין, כי היו סתימות במטבח לא מעט פעמים, ובפעמים הראשונות הזמנתי בעל מקצוע, והוא אמר שלא אמור להיות סתימה, כי זה שימוש רגיל, פשוט הצינורות סתומים מעט, וכל דבר גורם לסתימה. ומשם ואילך (כ- 7-8 פעמים) אני תיקנתי את הסתימות כפי שלימד אותי בעל המקצוע, במקום לקרוא לבעל מקצוע ולגרום למשכיר לשלם לו.
האם אני יכול להתשמש בטענה זו על כל פנים כדי לומר למשכיר שגם אם אני חייב לו על השירותים, שהוא ישלם לי קודם על התיקונים שלי?.

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לשלם כלום.