מזוזות

  • כ"ח שבט התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בעלת תשובה, לא נשואה, גרה עם ההורים. לפני כמה ימים עשינו שיפוצים במטבח ,והיינו צריכים להוריד את המזוזות. כשקניתי את המזוזות (מהודרות), הן נבדקו והיו כשרות. כשרציתי לקבוע אותן בחזרה, עלה בראשי לבדוק אותן, שמתי כפפות צלופן, פתחתי אותן והסתכלתי אם אין שם פגם (לא קראתי את הטקס, רק עברתי במהירות. הכל נראה טוב פרט שבכמה מקומות הדיו קצת נמרח, אבל האותיות עדיין ברורות. יש לי שלוש שאלות.
האם מותר לאשה לא נשואה לפתוח ולקרוא את המזוזה? אם היה אסור עלי לעשות זאת, איך אפשר לתקן?
האם זה בסדר שהדין קצת נמרח?
יש שני פתחים למטבח, אפשר להכנס מסלון ואפשר להכנס ממסדרון. נכון שקבענו מזוזה בשני הפתחים?

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

מותר לקרוא במזוזה ולא קרה כלום. אם הדיו נמרח יש להראות לבקי שיבדוק שאין פסול במזוזות

קובעים מזוזות בכל פתחי הבית והמטבח.