לגבי ציד והלכה

  • כ"א שבט התשפ"ג

שאלה

שלום,
רציתי לשאול מה האיסור של ציד בעלי חיים כשרים (כמו צבי) ולמה השחיטה עדיפה. מה העונש לגבי זה? האם זה יותר חמור מלאכול בשר לא כשר או לא לשמור שבת?

תשובה

שלום וברכה

המתת חיות או בהמות לצורך אכילה מותרת רק על ידי שחיטה כהלכה. ראה בהרחבה במעלת השחיטה הכשרה כאן.

ציד לשם הנאה הינו דבר פסול וכמבואר בשו"ת נודע ביהודה מהדורא תניינא - יורה דעה סימן י

ואמנם מאד אני תמה על גוף הדבר ולא מצינו איש ציד רק בנמרוד ובעשו ואין זה דרכי בני אברהם יצחק ויעקב2, 3 ופוק חזי לומר תבלה ותחדש כתב מהרי"ו בפסקיו הביאו רמ"א בא"ח סוף סימן רכ"ג שאין לומר כן על הנעשה מעורות בהמה משום ורחמיו על כל מעשיו, ואף שרמ"א כתב עליו שהוא טעם חלוש היינו מצד שאינו חיוב שבשבילו ימיתו בהמה וכמה עורות יש שכבר מוכן וכמה מתים מאליהם ויכולים להשתמש בעורותיהם ועם כל זה סיים רמ"א שרבים מקפידים על זה, ואיך ימית איש ישראלי בידים בעלי חיים בלי שום צורך רק לגמור חמדת זמנו להתעסק בצידה.

בהצלחה,