אוכל לדגים ללא הכשר, בעיתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בסד שלום כבוד הרב 1. יש לי דגים באקוריום מאחר שהאוכל שלהם לא כשר האם מותר שהאכל ישאר בתוך הבית?

תשובה

שלום וברכה

אסור להאכיל דגים במזון שיש בו תערובת חמץ, חמץ אסור בהנאה וכאשר אני מאכיל את הדג שלי במזון חמצי אני נהנה מכך.

הדגים יאכלו מזון המכיל אצות או תולעים בלבד. רוב הדגים גם יאכלו פירורים קטנים של בשר או דגים. באין-ברירה אפשר להשאיר דגים בריאים בלי מזון כלל שבוע ימים.