שו"ת פסח

קביעת סעודה בחג הפסח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני שואלת בנוגע לעדות ספרד: 1. קביעת סעודה- האם בכל פעם שאוכלים ארוחה מלאה, כמו ארוחת צהריים, יש לנטול ידיים בברכה, או שזה תלוי בכמות האוכל ואם היא קטנה אז אין צורך? 2. האם מותר לסמן בעיפרון או בטוש מרקר על ספרי קודש? 3. כיום הנושא של גוש קטיף בעייתי בגלל חומרי ההדברה. האם חובה לאכול חסה בפסח, ואם כן- מה עושים? (שמעתי שאפשר לאכול את החלק הלבן ללא העלים, האומנם?) 4. על הטוסטר שלנו ישנן חתיכות קטנות של לחם שנדבקו ולא יוצאות בשום אופן, האם ניתן לכלול אותו במכירת החמץ בפסח כמו שהוא? תודה רבה מראש, השם יברך אותך

תשובה

שלום וברכה

1. לא. רק כאשר אוכלים כמות של מזונות ולא כל דבר אחר.

2. כן.

3. חובה לאכול חסה בפסח. ואין להתייחס לעניין ההדברה. זה לא נכון כלל, עניין ההדברות הוא בפיקוח משרד הבריאות.

4. יש למכור לחמץ.