שבת

איך כדאי לתזמן את סעודות השבת?

  • ד' שבט התשפ"ג

שאלה

בעלי מגיע ליל שבת בערך 3 שעות אחרי הדלקת נרות אנחנו נוטלים ואוכלים מרק וממתקים ואז כשמגיע עושים המשך סעודה דגים מרק עוף וכו'
ביום גם מגיע מאוחר מאד כך שאנחנו נוטלים אוכלים סלמי ומי שרוצה חמין ואז כשמגיע עושים כבר סעודה שלישית דגים וחמין למי שרוצה. האם אני פועלת נכון? אין לי אפשרות שיגיע מוקדם יותר בגלל שהוא מאריך בתפילתו ובסדר יומו ובבוקר הולך לכותל. אין לילדים ולי אפשרות לחכות לו אבל חסרה תחושת הסעודה כשאנחנו אוכלים לבד תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

עושים טוב מאוד, אין לצום שעות רבות.

יש לנסות אולי לתכן קצת אחרת את הדברים שיעשו קידוש ויאכלו חלות וסלטים וככה אף אחד כבר ל א רעב ואז תעשו הפסקה ובהמשך כאשר הבעל יגיע הוא יקדש לעצמו וכולם יצטרפו לסעודה כך בלילה וכך ביום,

אפשר למצוא עוד פתרונות, תעשו סיעור מוחות קצר במשפחה איך אפשר לשפר את המצב  ולהיות יותר סעודה יחד, יותר לעומת מה שעד עתה.