לאיזו סעודה חשיבות רבה יותר - לסעודה שלישית או לסעודה רביעית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1. לאיזו סעודה חשיבות רבה יותר - לסעודה שלישית או לסעודה רביעית? 2. החזן אתמול בבית הכנסת לא אמר בברכת החודש "גשמים בעתם". מדוע? 3. האם נכון הוא שבליל שבת, כשאני מברכת על הנרות, אין להסתכל על האש או ליהנות ממנה עד שאני מברכת? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

1. אם אדם לא יכול לאכול את שני הסעדות שציינת, יש להעדיף את סעודה שלישית.

2. מנהג רוב ככל הקהילות לומר ולגשמים בעיתם אף בחודש ניסן מאחר ומבקשים על הגשם עד פסח.

3. בנות אשכנז שמברכות לאחר ההדלקה אינם נהנות מאור הנרות עד לאחר הברכה. על כן נהגו לכסות את העיניים בשעת הברכה כדי שתחילת ההנאה תהיה לאחר הברכה.