חברה והשקפה

צניעות- בין אדם לחברו/בין אדם למקום?

  • כ"ח טבת התשפ"ג

שאלה

למדתי שמגיל 12 נידון האדם על עבירות של בין אדם לחברו, ובגיל 20 נידון האדם גם על עבירות של בין אדם למקום.
האם מצוות הצניעות היא בין אדם לחברו או בין אדם למקום?
מצד אחד ה' ציווה על הצניעות אז זה בין אדם למקום. ומצד שני אנחנו עלולות להכשיל גבריםאז זה בין אדם לחברו.

תשובה

שלום וברכה

יש בזה את שני האלמנטים. אכן זה חטא שבין אדם למקום וזאת מלבד החטא שיש בזה בין אדם לחבירו.

חשוב לדעת שכל המצות וחלילה אם יש עבירות נצברים מגיל הבת מצווה והכוונה שאין נענשים עליה מיד אלא לאחר הגיע לגיל 20, אבל אין לחשוב שאיןעונש כלל על עבירות לפני גיל 20.

יהי רצון שנזכה תמיד לעשות את רצון אבינו שבשמים.

עלי והצליחי,