חברה והשקפה

פסילת אריה דרעי - למה לתמוך במישהו מורשע?

  • כ"ו טבת התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,
שולח לך שאלה שמאוד מציקה לי.
בתורה רשום : " צדק צדק תרדוף ולא יראת מפני איש..."
האם פסילת אריה דרעי מלהיות שר בממשלת ישראלת הינה צודקת? דרעי מורשע 3 פעמים! בלקיחת שוחד ובמירמה , לא פעם אחת ולא פעמיים.
מינויו כשר בישראל (ובכלל שותפות בממשלת ישראל) לא עולה בקנה אחד עם טוהר המידות כלל.
למרות זאת דרעי זוכה להמון עידוד ותמיכה כמעט מכלל הרבנים .. מדוע?? אם זה לא נוגד את דיברי התורה ודרך ארץ?? האם לא מדובר ב"שור מועד" (במקרה זה נגח 3 פעמים!!)
מאוד מציקה לי השאלה הזאת - מדוע כמעט כלל הרבנים תומכים באדם מורשע.

תשובה

שלום וברכה

איננו דוברי הרב דרעי אבל מאחר ושאלת על רבנים וגדולי ישראל מוכרחני לענות

הדברים אינם נכונים בעליל.

נתחיל מהמקרה האחרון הרב דרעי לא הורשע בפעם האחרונה בשום דבר שקשור לשוחד., הוא הורשע באי דיווח נכון לרשות המיסים בשגגה ללא שנגרם שום נזק לקופות המדינה. דבר זה אינו כלום ושום דבר וזה בערך כמו שאת שילמת לנהג המונית שלא הוציא קבלה על התשלום.

במקרה הקודם כידוע בית המשפט הרשיע אותו בקבלת שוחד כי הם החליטו שלא יתכן שהיה לו כסף לקנות דירה ללא שוחד, כמבון שאין בזה צל של ראיה, היו ראיות עלובות נוספות וביניהם שאם הוא שתק בחקירותו סימן שהוא אשם, למרות שהחוק עצמו קובע אחרת אבל אדון לוי השופט סירס את החוק כדרכם של שופטים, כך היו עוד ראיות שאין להם טעם וריח, אין אנו סומכים על פסיקות בית המשפט כלל ובפרט שמרן הגר"ע יוסף קבע והכריז קבל עם ועדה שרבי אריה דרעי זכאי, כך אנחנו מקבלים את הרב דרעי ואין לנו כל אימון בבית המשפט שפוסק לפי דיני ערכאות ובסברות כרסיות שבדו מליבם.

הדברים ברורים, אכן אנו אכן תומכים בלב שלם ברב אריה דרעי שליט"א ואין בזה כל פסול.

עלי והצליחי,