שבת

האם מותר לגדל תוכי בבית?

  • כ"ד טבת התשפ"ג

שאלה

אני מאלפת תוכים דתייה ומגיעות אליי המון שאלות הלכתיות בנושא... אם זה בסדר אפרסם את התשובות שאקבל באתר שלי באינטרנט:)
• האם מותר לגדל תוכי בבית?
• האם מותר לשחרר תוכי מהכלוב בשבת?
• האם מותר להחזיר את התוכי לכלוב בשבת ולסגור אותו שם?
• האם זו הלכה שצריך להאכיל את בעל החיים לפני שאנחנו אוכלים, ואם כן מתי היא תקפה?
• האם מותר לאלף תוכי בשבת (אילוף- נתינת חטיף כפרס על התנהגות טובה, משמש גם ללימוד של טריקים כמו קליעה לסל, או הכנסת מטבעות לקופה וכו').
• האם מותר לנקות את צרכיו של התוכי מהבגד בשבת?
• האם מותר לרסק או לברור אוכל כדי לתת לתוכי בשבת?
• כיצד מתבטא איסור "צער בעלי חיים" בימינו?

תשובה

שלום וברכה

תוכלי לפרסם את התשובות תוך הבאת המקור - אתר הידברות.

מותר הלכתית לגדל תוכי בבית.

מותר לפתוח את הכלוב והתוכי ייצא.

תוכי מתורבת אין בו איסור צידה אבל עדיין יש בו איסור מוקצה ולכן אין להחזיקו בידי.

יש להאכיל בעל חי לפני שאנחנו אוכלים כאשר הגיע זמן האכלת העוף.

ראוי להימנע מאילוף התוכי בשבת.

אסור לשטוף את הבגד בשבת, מותר לנגב את הצרכים  בעדינות עם מגבת יבשה וכדומה.

בדרך כלל אין כל קולא באיסור בורר בשבת לחיה אאו לעוף ואין כל בעיה בהלכה י

בהצלחה,

בנימין שמואל