גזל במקום עבודה, האם עלי לדווח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במהשך לתשובתך, שאלתי היתה אם אני יודעת על רמאויות במכירות במקום עבודתי ואמרת שעדיף להתעלם כי גם ככה לא יעשה כלום בנידון, ואני לא בטוחה לגבי זה מאחר והיו נציגים שנתפסו ונשלחו הבייתה (פוטרו), אני גם ככה לא התכוונתי לתת שמות ספציפים כי לא הייתי לוקחת על עצמי פיטורים. שאלה נוספת, האם ניתן להגיד להנהלה באופן כללי שיבצעו בדיקות יותר מעמיקות בבקרת האיכות של המכירות של הנציגים בחברה, יש לנו שיחות עם מנהלים אחת לכמה זמן והם שואלים על התחושות בעבודה ואיך ההתנהלות שלנו, אם טוב לנו, אם רע לנו ופחדתי להגיד מה באמת קורה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם ההנהלה מתייחסת ברצינות לתלונות ואת יודעת בוודאות גמורה שקורים מקרים שגובלים ברמאות של ממש חובה לדווח על הממונים עלייך להציל את הנגזל מהגזלן.