שבת

אוכל בשבת

  • כ"ח כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום רב וחג שמח!
אני בן 14 ובשנה האחרונה ברוך ה' התחלתי להתחזק ולהשתדל לשמור את המצוות שציווה ה' יתברך. לפני חודשים ספורים התחלתי לשמור גם את השבת.
אני לומד הלכות שבת וכל שבת אני שומר יותר טוב,
אבל עדיין ישנה הלכת שבת שאומרת שאסור לאכול אוכל שהוכן ע"י אדם אחר ביום שבת.
העניין הוא שהמשפחה שלי לא דתייה ולא שומרת שבת ומבשלים אוכל בשבת. ואני לא רוצה לעבור על הלכה זו ואני לא כל כך מבין מה לעשות. (:

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית להתחזק ולהתקרב לבורא עולם ולשמור שבת כראוי, זכותך גדולה ועצומה  אכן אסור לאכול ממאכל שבושל בשבת. אבל סלט שמכינים בשבת שלא בבישול או אוכל שחומם ושב להצטנן אין איסור לאכול.

אשמח לסייע לך עוד למצוא פתרונות המתאימים לך. אציע שתשלח לי מס' טלפון ונשמח לתת לך עוד עצה נכונה בעניין המתאימה לך.

אם זה לא שייך נא לכתוב לי ואשמח לסייע לך עוד.