תפילה וברכות

תפילת מנחה וערבית לאישה

  • כ"ח כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב מה שלומך

אני חוזרת בתשובה קרוב לשנה ברוך ה ויש איתי מישהי שעוזרת ומסבירה לי על התפילות וכו׳ אבל היא חרדית ואשכנזייה ואני לפי עדות המזרח ולכן אני שואלת פה כי יש דברים שהיא לא סגורה עליהם לגמרי בשבילי

לקחתי על עצמי תפילת אחת ביום ברוך ה
בדרכ אני מתפללת שחרית אבל יש ימים בודדים שאני לא מתעוררת בזמן ואז אני רוצה להתפלל מנחה/ערבית
- רציתי לדעת מה אני קוראת בשתי התפילות האלו
- מה הזמנים שלהם? מנחה זה מחצות היום עד שקיעה, וערבית זה משקיעה עד מתי?
- ובנוסף, בשחרית אני קוראת ברכת השחר, ברכת התורה, קריאת שמע, תפילת העמידה ורציתי לדעת אם זה נכון

תודה רבה ושבת שלום :)

תשובה

שלום וברכה

את מתפללת שחרית טוב מאוד ונכון.

מנחה את מתפללת אשרי ותפילת עמידה. וכמובן אומרת ברכות השחר וברכת התורה וקריאת שמע.

ערבית אומרים קריאת שמע ותפילת עמידה. וגם כמובן ברכות השחר ברכות התורה. עדיף לומר בבוקר ברכות השחר וברכות התורה, גם אם את לא מתפללת שחרית מכל סיבה שהיא.

מנחה זה חצי שעה לאחר חצות עד צאת הכוכבים ערבית מצאת הכוכבים עד עלות השחר.

אם את רוצה עזרה נוספת בתפילה נא לשלוח מס' טלפון ורבנית תשוב אילייך לסיע לך בכל הפרטים.