שבת

האם מותר להתפלל על זיווג מסוים?

  • י"ג כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות:
יצאתי עם בחור צדיק לשידוך ואחרי כמה זמן הוא גמר את זה
עבר כבר כמה חודשים ואני עדין בטוחה שהוא הזיווג שלי
האם מותר לי להתפלל להשם שיחזיר לי אותו ?
כי כמו שמסופר על לאה אימנו שהייתה צריכה להתחתן עם עשיו והוא היה הזיווג שלה אבל היא רצתה בעל צדיק אז התפללה לקבל את יעקוב למרות שלא היה מיועד לה,
שאלה שניה, אומרים שמחשבה יוצרת מציאות וכל מה שאדם יחשוב עליו בסופו של דבר כך יהיה לו, אז אם כל הזמן אני חושבת שאני והבחור חוזרים להיות ביחד זה יקרה, או שלא באמת מחשבה יוצרת מציאות,
שאלה שלישית
לחברה שלי יש חבר, והם לא שומרים נגיעה, וכל הזמן היא מתיעצת איתי בדברים שקשורים לזוגיות שלהם, האם מותר לי לעזור לה בכל מיני עצות לקשר שלהם ? כי יכול להיות שבסוף היא תכשל בנגיעה בגלל שאני עודדתי אותה לזוגיות הזאת.
שאלה רביעית
אם אני לפני חתונה ואני מרגישה שהדבר שהכי יהיה קשה לי בחיים זה לשים כיסוי ראש, ואני באמת יודעת בלב שלי שזה מה שצריך לעשות אבל אני יודעת שאני לא בטוח אצליח לשים כל הזמן, חוץ מלהתפלל להשם שיעזור לי בזה, ולשמוע שיעורים בנושא, איזה עוד השתדלות אפשר לעשות בנושא ?
שאלה חמישית
אם הגבר שלי לא ירצה כל יום ללמוד תורה לפחות שעה ביום, זה יהרוס לי את הבית היהודי ?
תודה רבה רבה לרב שפינה מזמנו כדי לקרוא את השאלות שלי ולנסות לעזור לי בנושאים, זה מאוד חשוב לי

תשובה

שלום וברכה

1. אין להתעקש יותר מידי על בן זוג אחד. אפשר להתפלל על זיווג מסויים ספיציפי אבל בהגבלת זמן. זאת אומרת לעשות לעצמך סימן שאם נניח עד פסח הבחור לא חוזר אילייך את תביני שזה לא הזיוג שלך ותדעי שבורא עולם הכין לך זיווג יותר טוב שמתאים לך באמת. במקרים רבים אנשים שהתעקשו על זיווג בחשבם שזה הגבר הכי נכון להם עלי אדמות התאכזבו אחר כך קשות ולכן על האדם לזכור שהוא לא יודע מה באמת טוב לו ולכן צריך לתת לבורא עולם לנהל את העולם ולנסות לקבל את מה שאת רוצה אבל לא להתעקש

2. https://www.hidabroot.org/video/217036

3. א. תייעצי לה לשמור נגיעה. ב. מותר לך לייעץ לה איך להתנהל.

4. תחליטי כבר עכשיו שבבית לא תלכי בכיסוי ראש וכך יוקל לך מאוד ללכת מחוץ לבית עם כיוסי ראש כהלכה. חשוב לזכור שכיסוי ראש זה חובה גמורה כמו אכילת מצה וכמו כל מצווה אחרת ואין אפשרות כלל לוותר על חובה גמורה זו ולא יתכן שבחורה מאמינה ויראת השם כמותך תלך בחטא ועוד בפרהסיא. לצערינו רבות הטועות וחושבות שכיסוי ראש זה חומרא הנהגה טובה ואל מבינות שמדובר באיסור תורה חמור ביותר. ברגע שמפנימים שאין כלל אופציה להקל בחובה גמורה זו מן התורה זה נהיה קל יותר.

5. בעל שלא לומד גורם לאיבוד השפע בבית. אם הבעל לא בקטע של לימוד ראוי שהאישה תבקש ממנו ללמוד יחד 2 הלכות ביום מקיצור שולחן ערוך וכדו' ואז היא זוכה לחבר את בעלה ללימדו התרוה ובעז"ה הבעל יעלה עוד ועוד בתורה במשך הזמן.